Košarica je prazna
Prikaži košarico - Blagajna
 
Domov
Katalog
Moj račun
Košarica
Brihta d.o.o.
Brodarjev trg 13
1000 Ljubljana

eMail: info@brihta.eu
 
DomovSplošni pogoji  

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine brihta.eu so pripravljeni v skladu z predpisi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino brihta.eu (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje (v nadaljevanju prodajalec ali trgovec):

 • polni naziv: BRIHTA, trgovina in storitve, d.o.o.,
 • naslov: Brodarjev trg 13, 1000 Ljubljana,
 • matična številka: 3307646000,
 • davčna številka: SI29637350
 • datum vpisa pri registrskem organu: 02.04.2008
 • registrski organ: Okrožno sodišče Ljubljana
 • vložna številka: Srg 2008/16202


Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca oz. uporabnika spletne trgovine zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v času oddaje spletnega naročila.
Dostopnost informacij
Trgovec se zavezuje, da bo kupcu pred zavezujočo pogodbo ali ponudbo, zagotovil naslednje informacije, in sicer:

 1. podatke o podjetju
 2. kontaktne podatke
 3. lastnosti izdelkov skupaj z poprodajnimi storitvami in garancijami ter rok veljavnosti tega podatka
 4. čas dostopnosti izdelkov
 5. pogoje dostave izdelkov (način, kraj, rok dostave),
 6. cene, iz katerih je razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Sklenitev pogodbe

Pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena ko prodajalec kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.
Od tega trenutka dalje so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot kupca.
Kupoprodajna pogodba (t.j. elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku.

 

Način plačila

Plačilo po predračunu: Na vaš elektronski naslov prejmete predračun, katerega vrednost nakažete na naš TRR.
V polje sklic navedete številko naročila.

 

Izdaja računa

Prodajalec ob dostavi naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun v papirni obliki in sicer na naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru, da se zgodi da je podatek o ceni napačen, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec omogočil kupcu odstop od nakupa.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov.
Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@brihta.eu.
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne osebno na sedež prodajalca ali pa po pošti na naslov prodajalca: Brodarjev trg 13, 1000 Ljubljana.
Vrnitev prejetih izdelkov prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelkov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe oziroma nakupa.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
Vračilo vplačane kupnine bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo vplačane kupnine v gotovini ni mogoče!
Pravico do zamenjave izdelkov in vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Dostava

Naročeno blago vam dostavi Pošta Slovenije. Naši izdelki naročeni do 15 ure, bodo praviloma odpremljeni  v roku treh do petih delovnih dni, dostavljeni pa naslednji dan po odpremi v dopoldanskem času. Dostava je brezplačna za naročila vrednosti nad 100,00 €. Za naročila manjša od navedene vrednosti velja enotna cena dostave 4,50 €.

 

Varovanje osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.
Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke registiranih uporabnikov brihta.eu: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
Prodajalec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Prodajalec hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov brihta.eu: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Omejitev odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec obvestil kupca o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

 

Pritožbe in spori

Brihta d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže prek telefonske številke 041 / 449 357 ali prek elektronske pošte  info@brihta.eu. Pritožba se odda prek zgoraj navedenih kontaktov ali pa po klasični pošti na naslov BRIHTA d.o.o., Brodarjev trg 13, Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Vse morebitne nastale nesporazume bomo skušali zgladiti na prijateljski način. V nasprotnem primeru jih bomo predložili pristojnemu sodišču v Ljubljani.


Splošni pogoji so v veljavi od 14.04.2014.

Loading...